Vändpunkten

Stödboendet vänder sig till personer från 21 år med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som även kan ha en missbruksproblematik eller kriminalitet. Vi har väl upprättade samarbeten med beroendemottagningar och psykiatrienheter. De boende får bo i lägenheter med andrahandskontrakt som är möblerade och har bra standard. Lägenheterna ligger i ett vanligt hyreshus. Det är tillåtet att ha husdjur i sin lägenhet. Boendet har tillgång till ett gym som ligger i huset. Stödboendet har en gemensamhetslokal som är bemannad dygnet runt.

De får stöd i:

  • Rehabilitering
  • ADL- träning
  • Sköta ett eget boende
  • Sköta sin ekonomi
  • Myndighetskontakter och övriga stödkontakter

Personal

Vår personal har lång erfarenhet av arbete med målgruppen. De är utbildade alkohol-och drogterapeuter, behandlingsassistenter, socialpedagoger samt mentalskötare. Personalen arbetar med tydliggörande pedagogik, MI och lågaffektivt bemötande. Vår styrka är vår engagerade personal som utformar stödet efter individens behov. Vid behov engagerar vi även specialkompetens som arbetar på andra enheter för ytterligare stödfunktion.

Kommunikation

Stödboendet ligger nära Sköndals centrum. Bussar finns utanför huset och går regelbundet till Gullmarsplan och Farsta centrum.

Kontakt

Verksamhetschef
Boende

070-715 43 35
rickard.rudelius@oc.se

Placeringsrådgivare
Boende

073-180 05 84
anna.karlsson@oc.se

Meddelande

    Kontakta oss

    Hur kan vi hjälpa till?